Tartă cu ceapă şi brânză

Printeaza

Tartă cu ceapă şi brânză din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, lapte, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_ceapa_si_brânza

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 400 ml smantana
  • 150 g bacon
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g cascaval ras
  • o lingura ulei
  • o lingura zahar pudra
  • 2 cepe
  • chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, untul moale se amesteca intai cu faina si sarea pentru a obtine o compozitie nisipoasa, in care apoi se adauga apa, putin cate putin. Se amesteca bine, se framanta putin si se intinde. Se asaza foaia in forma de tarta.

Pentru umplutură, ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei, se adaugă zahărul şi se caramelizează.Apoi, ceapa se pune peste aluat, în tavă. Baconul se căleşte bine şi se lasă deoparte. Ouăle se bat şi se amestecă cu laptele si smântână şi apoi se adaugă sare, piper şi chimen.

Se toarnă în forma de tartă, se presară baconul şi se tjă la cuptor, pentru 25 de minute.

Tartă cu ceapă şi brânză

Tarta_cu_ceapa_si_brânza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.