Tartă cu ceapă şi roşii
PrinteazaTartă cu ceapă şi roşii
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 lingură unt
- 150 g roşii
- 40 g brânză camembert
- 1 ou
- 40 g cremă de brânză
- sare
- piper
- 1/4 pachet amestec aluiat pentru pizza
- 1/2 linguriţă frunze de cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Căliţi-o în untul încins. Pregătiţi roşiile şi tiăiaţi-le în opt. Curăţaţi branza camembert de coajă, apoi tăiaţi-o cubuleţe. Amestecaţi oul, crema de brânză şi brânza, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Pregătiţi aluatul conform indicaţiilor de pe ambalaj cu 1/4 din cantitatea de apă necesară. Intindeţi-l pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, astfel încât să aibă o formă rotundă (20 cm) şi formaţi-i o margine mai înaltă.
Aşezaţi ceapa şi roşiile, apoi condimentaţi. Turnaţi crema preparată şi presăraţi tarta cu cimbru. Aşezaţi-o pe o tavă şi coaceţi-o circa 40 de minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului.
La final, ornaţi tarta cu câteva frunzuliţe de cimbru. Serviţi-o cât încă este caldă.
Tartă cu ceapă şi roşii
Pofta buna!