Tarta cu chutney de ceapa rosie
PrinteazaO reteta de tarte cu chutney de ceapa rosie din: faina, margarina, zahar pudra, oua si sare.
- 250 g făină
- 100 g margarină
- 130 g zahăr pudră
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecă ouăle cu zahărul şi un praf de sare. Când zahărul s-a topit, adaugă margarină şi omogenizează compoziţia. Incorporează făina proaspăt cernută. Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie mare. Acoperă şi lasă la foc potrivit zece minute sau până se înmoaie ceapa.
Aluatul astfel obţinut, acoperă-l cu o folie de plastic şi lasă-l la rece minimum o oră. Scoate aluatul de la frigider, întinde o foaie de 4-5 mm grosime pe o folie de plastic şi pune-o în tavă, îndepărtează aluatul de pe margini şi înţeapă-l din loc în loc cu furculiţa. în mijloc, pune o fâşie de aluat, împărţind tarta în patru părţi egale.
Las-o la cuptor zece minute, scoate-o apoi şi adaugă chutney de ceapă roşie în fiecare din cele patru părţi. Lasă ta cuptor cel mult zece minute. Se serveşte rece.
Tarta cu chutney de ceapa rosie
Pofta buna!