Tarta cu ciocolata si stafide
PrinteazaTarta cu ciocolata din: fistic, alune de padure, curmale, sare, avocado, miere, vanilie, stafide, portocala.
- 1 castron fistic
- 1 castron alune de padure
- 1 castron curmale fara samburi
- 1 praf de sare
- 2 avocado
- miere
- 1/2 betisor vanilie optional
- 100 g de stafide
- coaja de portocala rasa
Mod de preparare:
Punem nucile si sarea in robotul de bucatarie si le maruntim punem curmalele (atentie, cand le folosim pentru a inchega crusta, nu trebuie sa le hidratam) si mixam pana cand, presand amestecul intre degete, vedem ca-i lipicios.
Presam crusta in forme de tarta tapetata cu o bucata de folie de plastic (pentru tarte, care sunt mititele daca facem tort, nu-i nevoie de tapetare).
Dam tartele la frigider si purcedem la obtinerea unei creme de ciocolata delicioase.
Punem curmalele cele inmuiate si fara samburi in robotul de bucatarie impreuna cu cateva linguri din apa-n care s-au imbaiat si magiun le facem. S
trivim avocado binisor cu furculita si-l adaugam peste pasta de curmale.
Punem tot restul ingredientelor si vrum-vrum pana crema-i gata.
Pofta buna!