Tarta cu ciocolata alba si coacaze
PrinteazaTarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze.
- 100 g ciocolată albă
- 100 g unt
- 4 albuşuri
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 1 cană coacăze sau zmeură
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata ruptă bucăţele împreună cu untul, la bain-marie. Când s-a topit, dă-o deoparte.
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zahărul treptat şi mixează până obţii o bezea fermă. Toarnă ciocolata topită, în fir subţire, peste bezea şi amestecă uşor până la omogenizare.
Adaugă restul ingredientelor, amestecând după fiecare, de sus în jos, până la omogenizare. Adaugă fructele şi amestecă uşor. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 de minute.
Serveşte tarta rece, pudrată cu zahăr.
Pofta buna!