Tarta cu ciocolata alba si mascarpone
PrinteazaTarta cu ciocolata alba si mascarpone din: biscuiţi cu cacao, unt, mascarpone, brânză de vaci, ciocolată albă, frişcă lichidă, zahăr, zahăr vanilinat, gelatină, ouă, ciocolată amăruie.
Ingrediente pentru bază:
- 206 g biscuiţi cu cacao
- 100 g unt
Ingrediente pentru umplutură:
- 160 g mascarpone
- 300 g brânză de vaci
- 180 g ciocolată albă
- 300 ml frişcă lichidă
- 70 g zahăr
- un pachet zahăr vanilinat
- 2 foi gelatină
- 3 ouă
Ingrediente pentru ornat:
- 50 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Se mărunţesc biscuiţii şi apoi se amestecă bine cu untul topit. Se pune amestecul’într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, îndesând cu o lingură pentru a forma o bază compactă.
Pentru umplutură, se pgn foile de gelatină la înmuiat şi, între timp, se amestecă brânza’cu mascarpone, frişca, zahărul si zahărul vanilinat.
Se adaugă ouăle, amestecând după fiecare. Se topeşte ciocolata cu 1-2 linguri de apă, se adaugă gelatina si se amestecă bine. Apoi, se pune ciocolata în amestecul cu brânză.
Crema astfel obţinută se toarnă în tavă peste stratul de biscuiţi si se coace 40-50 de minute. După răcirea completă, se dă la rece cel puţin pentru 2 ore. Se serveşte ornată cu ciocolată amăruie.
Tarta cu ciocolata alba si mascarpone
Pofta buna!