Tarta cu ciocolata si cacao
PrinteazaTarta cu ciocolata si cacao din: unt, faina, zahar, apa, sare.
Pentru aluat:
- 100 g unt
- 1 pahar cu făină
- 2 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu apă rece
- 1 praf de sare
Pentru crema:
- 500 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată de menaj
- 2-3 linguri de cacao
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă cu piper
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat până obţii o compoziţie omogenă, apoi întinde o foaie.
Unge cu unt tava de copt, pudrează cu făină şi aşază foaia de aluat. Dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute. Pentru cremă, pune pe baie de aburi ciocolata de menaj ruptă în bucăţi împreună cu frişca lichidă.
Amestecă pentru omogenizare, la de pe foc, adaugă gălbenuşurile, piperul şi amestecă până se încorporează. Răstoarnă crema peste aluatul răcorit şi mai dă la cuptor zece minute.
Când s-a răcit, pudrează cu cacao şi rade ciocolată amăruie deasupra.
Pofta buna!