Tarta cu ciocolata si frisca

Printeaza

Tarta cu ciocolata si frisca din:  faina, unt, ou, sare, zahar, lapte, frisca, zahar, branza dulce, amidon, praf de copr, ciocolata de menaj.

Ingrediente:Tarta_cu_ciocolata_si_frisca

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 jumătate de linguriţă cu sare
  • 3 linguri cu zahăr
  • apă călduţă sau lapte

Pentru cremă:

  • 100 g frişcă lichidă
  • 1 lingură cu zahăr
  • 200 g brânză dulce
  • 1 linguriţă cu amidon
  • 1 vârf de cuţit de praf de copt
  • 100 g ciocolată neagră menaj

 

Mod de preparare:

Amesteci făina, sarea şi zahărul, apoi adaugi untul şi gălbenuşul şi frămânţi uşor. Pui lapte sau apă cât să iasă coca maleabilă.

Formezi o minge din aluat, o înveleşti în folie şi o dai la frigider o jumătate de oră. O scoţi apoi şi o întinzi cu degetele în formă.

Amesteci brânza de vaci cu amidonul, zahărul, frişca şi praful de copt. Torni crenna de brânză şi frişcă peste aluatul din tavă.

Tai ciocolata în bucăţele şi o pui din locîn loc. Dai la cuptorul încins, la foc ptotrivit, 25-30 de minute. Serveşti cu fructe deasupra şi un strop de mentă.

 

Tarta cu ciocolata si frisca

Tarta_cu_ciocolata_si_frisca

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.