Tarta cu ciocolata si lapte condensat
PrinteazaTarta cu ciocolata si lapte condensat din: faina, unt, galbenus, zahar, coaja de lamaie, lapte, cicolata, esenta de rom, esenta de vanilie.
Pentru blat:
- 360 g făină
- 200 g unt rece
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguriţe zahăr
- 2 linguriţe coajă de lămâie
- 4 linguriţe lapte condensat
Pentru crema de ciocolată:
- 700 g ciocolată neagră
- 460 ml lapte condensat
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru decor:
- ciocolată răzuită
Mod de preparare:
Mixezi ingredientele pentru blat până obţii un aluat compact, neted şi care nu se lipeşte de mâini. Formezi din el 2 bile, pe care le acoperi cu folie alimentară şi le laşi la frigider 30 de minute.
Scoţi aluaturile din frigider şi le întinzi cu sucitorul până ce foile ajung la dimensiunea formei. Pui fiecare foaie de aluat în forma tapetată în prealabil. Inţepi cu furculiţa din loc în loc. Introduci fiecare formă în cuptorul preîncălzit 20 de minute.
Pentru cremă, mărunţeşti ciocolata, apoi o pui într-un bol. Torni laptele condensat într-o oală şi-l încălzeşti.
Laşi pe foc până când dă în clocot o singură dată, apoi iei oala de pe aragaz şi îl pui peste ciocolata mărunţită şi amesteci încontinuu până devine omogen. Adaugi esenţa de rom şi pe cea de vanilie şi amesteci.
Laşi la temperatura camerei să se răcorească, apoi torni peste blaturi şi dai la frigider. Ornezi cu ciocolată răzuită.
Tarta cu ciocolata si lapte condensat
Pofta buna!