Tarta cu ciocolata si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca.
- 150 g ciocolata amaruie
- 150 g unt
- 3 oua
- 70 g zahar
- 20 g migdale macinate
- 40 g faina
- 1/4 lingurita praf de copt
- 2 linguri zahar pudra
- frisca pentru garnisit
Mod de preparare:
Se zdrobeste ciocolata, se topeste impreuna cu untul pe baie de apa si se lasa putin sa se raceasca.
Se bat bine ouale cu zaharul pana devin cremoase, se adauga migdalele amestecate cu faina si praful de copt si la sfarsit se incorporeaza ciocolata topita.
Se toarna compozitia intr-o forma de tarta tapetata cu folie de aluminiu, se niveleaza si se coace 20 de minute in cuptorul incins la 200C.
Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca cel putin o jumatate de ora si se pudreaza cu zahar.
Se scoate din forma, se taie bucati la mijloc, tarta mai are consistenta unei creme mai groase si se serveste cu frisca batuta.
Pofta buna!