Tarta cu ciocolata si nuci

Printeaza

Tarta cu ciocolata si nuci din: faina, zahar, ou, unt, lamai, ciocolata, frisca, nuca.

Ingrediente:Tarta cu ciocolata si nuci

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • un ou
  • 100 g unt
  • coaja unei lămâi
  • un praf sare

Pentru umplutura:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 20 g unt
  • 100 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, oul se amestecă bine cu zahărul şt un praf de sare. Făina se pune pe masa de lucru, i se face un gol în centru unde se pun oul, coaja de lămâie şi untul topit fără ca acesta să ajungă lichid.

Se amestecă bine, se întinde o foaie care se transferă în forma de copt tapetată cu hârtie. Se coace 15 minute.

Pentru umplutură, se fierbe frişca şi apoi se toarnă clocotită peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă pentru topire şi apoi se pune untul.

Se toarnă peste tarta răcită, iar deasupra se aşază nuca.

Se lasă 2 ore înainte de tăiere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.