Tarta cu ciocolata si nuci
PrinteazaTarta cu ciocolata si nuci din: faina, zahar, ou, unt, lamai, ciocolata, frisca, nuca.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g zahăr
- un ou
- 100 g unt
- coaja unei lămâi
- un praf sare
Pentru umplutura:
- 150 g ciocolată neagră
- 150 ml frişcă lichidă
- 20 g unt
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare:
Pentru aluat, oul se amestecă bine cu zahărul şt un praf de sare. Făina se pune pe masa de lucru, i se face un gol în centru unde se pun oul, coaja de lămâie şi untul topit fără ca acesta să ajungă lichid.
Se amestecă bine, se întinde o foaie care se transferă în forma de copt tapetată cu hârtie. Se coace 15 minute.
Pentru umplutură, se fierbe frişca şi apoi se toarnă clocotită peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă pentru topire şi apoi se pune untul.
Se toarnă peste tarta răcită, iar deasupra se aşază nuca.
Se lasă 2 ore înainte de tăiere.
Pofta buna!