Tarta cu ciocolata
PrinteazaTarta cu ciocolata
- 150 g ciocolată menaj
- 3 linguri de cacao
- 1 cană de cafea lichidă
- 4 albuşuri
- 100 g zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 200 ml de lapte
- 100 g zahăr
- 1 lingură de făină
- 1 plic vanilie
Mod de preparare:
150 g ciocolată menaj, 3 linguri de cacao şi o cană de cafea lichidă se amestecă bine şi se fierb timp de 2 minute.
Se bat spumă 4 albuşuri cu 100 g zahăr. În ciocolata topită se adaugă 4 gălbenuşuri şi amestecăm încet până se omogenizează, apoi adăugăm şi albuşurile bătute spumăşi mestecăm încet.
Se coace în forme mici tapetate cu hârtie. Punem compoziţie de un centimetru şi dăm la copt timp de 6 minute, apoi peste tarta coaptă, mai punem un strat de un centimetru grosime şi lăsăm la copt timp de 8 minute.
După aceea, o scoatem din formăşi o punem pe o farfurie decorată cu un sos de vanilie, făcut din 200 ml de lapte, 100 g zahăr, 2 gălbenuşuri, o lingură de făină, 1 plic de vanilie.
Se amestecă toate la un loc şi se fierb la Bain-Marie până se îngroaşă puţin.
Pofta buna!