Tarta cu cirese si blat din biscuiti

Printeaza

Tarta cu cirese si blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, alune macinate, cacao, esenta de migdale, zahar, lapte, amidon, frisca, vanilie, cirese fra sambui, gelatina.

Ingrediente:Tarta cu cirese si blat din biscuiti

Pentru blat:

  • 200 g biscuiţi digestivi
  • 50 g alune măcinate
  • o lingură cacao
  • 100 g unt
  • esenţă migdale
  • 50 g zahăr

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 2 linguri amidon
  • 200 g zahăr
  • 2-3 linguri frişca
  • vanilie

Pentru decor:

  • cireşe fără sâmburi
  • un plic gelatină transparentă

 

Mod de preparare:

Biscuiţii se macină cu robotul şi se amestecă bine cu alunele, cacaua, zahărul, esenţa si untul topit. Amestecul trebuie să fie uşor de modelat si, eventual, se mai adaugă, după caz, puţin lapte sau biscuiţi măcinaţi.

Pentru cremă se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul dizolvat în puţin lapte. După omogenizare, se adaugă treptat restul de lapte şi se fierbe la foc mic, amestecânad mereu. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează frişca şi vanilia.

Se îmbracă un vas rotund în folie alimentară, se toarnă compoziţia de biscuiţi presând cu dosul lingurii. Se dă la rece 30 minute, apoi se toarnă crema, se aşază cireşele şi se acoperă cu gelatina transparentă.

Se dă din nou la rece, până la servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.