Tarta cu cirese si blat din biscuiti
PrinteazaTarta cu cirese si blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, alune macinate, cacao, esenta de migdale, zahar, lapte, amidon, frisca, vanilie, cirese fra sambui, gelatina.
Pentru blat:
- 200 g biscuiţi digestivi
- 50 g alune măcinate
- o lingură cacao
- 100 g unt
- esenţă migdale
- 50 g zahăr
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 2 linguri amidon
- 200 g zahăr
- 2-3 linguri frişca
- vanilie
Pentru decor:
- cireşe fără sâmburi
- un plic gelatină transparentă
Mod de preparare:
Biscuiţii se macină cu robotul şi se amestecă bine cu alunele, cacaua, zahărul, esenţa si untul topit. Amestecul trebuie să fie uşor de modelat si, eventual, se mai adaugă, după caz, puţin lapte sau biscuiţi măcinaţi.
Pentru cremă se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul dizolvat în puţin lapte. După omogenizare, se adaugă treptat restul de lapte şi se fierbe la foc mic, amestecânad mereu. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează frişca şi vanilia.
Se îmbracă un vas rotund în folie alimentară, se toarnă compoziţia de biscuiţi presând cu dosul lingurii. Se dă la rece 30 minute, apoi se toarnă crema, se aşază cireşele şi se acoperă cu gelatina transparentă.
Se dă din nou la rece, până la servire.
Pofta buna!