Tarta cu cirese
PrinteazaTarta cu cirese
- 2-3 linguri cu dulceaţă cireşe
- 500 g cireşe
- Pentru aluat:
- 1 pachet de margarina
- 1 cescuta cu zahăr
- 1 cescuta apa calduta
- 500 g faina
- 1 lamaie
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă margarina cu zahărul, coaja de lămâie şi apa. Adaugă făina puţin câte puţin până obţii un aluat uşor de modelat, întinde din aluat o foaie şi aşaz-o într-o formă teflonată.
Unge foaia cu dulceaţa de cireşe, după care pune cireşele fără sâmburi. Din restul de aluat taie fâşii subţiri. Aşază-le peste cireşe în aşa fel încât să obţii un grătărel.
Coace tarta la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-40 de minute. Las-o să se răcească, după care pudreaz-o cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Nu mai gasesc cirese asa ca o sa fac o tarta cu visine din visinata. Cred ca o sa iasa buna.