Tarta cu cirese

Printeaza

Tarta cu cirese

Ingrediente:Tarta cu cirese

  • 2-3 linguri cu dulceaţă cireşe
  • 500 g cireşe
  • Pentru aluat:
  • 1 pachet de margarina
  • 1 cescuta cu zahăr
  • 1 cescuta apa calduta
  • 500 g faina
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă margarina cu zahărul, coaja de lămâie şi apa. Adaugă făina puţin câte puţin până obţii un aluat uşor de modelat, întinde din aluat o foaie şi aşaz-o într-o formă teflonată.

Unge foaia cu dulceaţa de cireşe, după care pune cireşele fără sâmburi. Din restul de aluat taie fâşii subţiri. Aşază-le peste cireşe în aşa fel încât să obţii un grătărel.

Coace tarta la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-40 de minute. Las-o să se răcească, după care pudreaz-o cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu mai gasesc cirese asa ca o sa fac o tarta cu visine din visinata. Cred ca o sa iasa buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.