Tartă cu ciuperci de pădure
PrinteazaTartă cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe, ceapa, gogosar si ou.
pentru aluat:
- 150 g faina
- 150 g unt
pentru compozitie:
- 4-5 linguri suc de mrocovi
- 1/2 lingurita sare
- 300 g ghebe
- 2 cepe
- 1 gogosar
- 1 ou fiert tare
Mod de preparare:
Pentru aluat amesteci făina, sarea şi adaugi untul tăiat în bucăţele. Amesteci bine şi adaugi 1 lingură de suc de morcovi. Amesteci până ce compoziţia începe să se omogenizeze. Adaugi una câte una lingurile cu suc şi omogenizezi după fiecare. Ai grijă, în funcţie de făină s-ar putea să nu fie nevoie decât de 4 linguri.
Aduni aluatul sub forma unei bile şi îl bagi la frigider pentru o oră.între timp, pregăteşti umplutura. Căleşti ceapa şi, după ce s-a înmuiat, adaugi ghebele tăiate bucăţi mai mici. Le laşi pe foc până ce scade apa pe care şi-o lasă ciupercile. Scoţi aluatul, îl întinzi cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină şi întinzi foaia în tavă.
Ai grijă să pătrundă în toate unghiurile tăvii. îl înţepi cu furculiţa în 9-10 locuri, pui umplutura, o nivelezi li,dai la cuptor pentru 45 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi tava, decorezi cu fâşii de gogoşar şi ou fiert şi dai din nou la cuptor. O laşi 10 minute să se aşeze, înainte de a o servi.
Tartă cu ciuperci de pădure
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu ghebe
- retete ghebe
tarta cu ciuperci de padure este rpeferata mea
Foarte bine arata tarta asta!