Tarta cu ciuperci, dovlecel si telemea
PrinteazaTarta cu ciuperci, dovlecel si telemea din: dovlecei, oua, ardei gras, rosii cherry, smanatana, lapte, telemea, aluat foitaj, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, patrunjel.
- 2 dovlecei potriviţi
- 3 ouă
- 1 ardei gras
- 200 g roşii cherry
- 3 linguri smântână
- 200 ml lapte
- 100 g telemea mai moale
- 500 g aluat foitaj
- 300 g ciuperci
- 3 fire ceapă verde
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi ardeiul de seminţe şi îl tai împreună cu dovleceii felii subţiri. Condimentezi-cu sare şi piper, după gust, şi laşi 10 minute.
Baţi ouăle cu laptele şi smântână şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Intinzi aluatul cu sucitorul, îl aşezi într-o formă rotundă de copt şi-l înţepi cu furculiţa din loc în loc.
Aşezi dovleceii şi ardeiul, ciupercile spălaie şi tăiate, ceapa verde şi pătrunjelul tocate.
Tomi amestecul de ouă cu smântână, pui brânza tăiată cubuleţe şi aşezi roşiile cherry tăiate pe jumătate.
Dai în cuptorul încins circa 35-40 de minute. Laşi să se răcească.
Tarta cu ciuperci, dovlecel si telemea
Pofta buna!