Tarta cu ciuperci
PrinteazaO reteta gustoasa de tarta cu ciuperci, aluat congelat, ceapa, unt, usturoi, smantana, lapte, oua, cascaval, boia, sare si piper.
Ingrediente:
- 1/4 kg ciuperci
- 1 pachet aluat congelat de pateuri
- 1/2 ceapă
- 1 linguriţă unt
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 cană smântână
- 1 cană lapte
- 4 ouă
- 1 felie caşcaval (sau brânză foarte uscată de capră sau oaie)
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt, o căleşti în unt, adaugi usturoiul pisat şi ciupercile tocate şi le căleşti împreună. Amesteci smântână cu ouăle, boiaua, laptele şi sare şi piper după gust.
Intinzi aluatul într-o tavă de tartă cu diametrul de 28 cm, unsă cu unt, pui compoziţia de ciuperci şi torni amestecul de ouă cu smântână.
Razi caşcavalul (sau brânza) şi dai la cuptor pentru 30-35 de minute.
Pofta buna!