Tarta cu coacaze rosii si migdale

Printeaza

Tarta cu coacaze rosii si migdale din: unt, zahar pudra, faina, migdale, sare, iaurt, oua, zahăr vanilat, coacăze roşii.

Ingrediente:Tarta_cu_coacaze_rosii_si_migdale

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • un praf sare
  • 3 linguri iaurt

Pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 400 g coacăze roşii

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se pune untul moale, migdalele măcinate, un praf de sare, zahărul pudră şi iaurtul. Se frământă bine şi se obţine o cocă uşor de modelat. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă la rece.

In acest timp, se curăţă coacă­zele, se spală şi se lasă să se scurgă în sită. Se pregăteşte o formă de tartă, se tapetează cu hârtie pentru copt şi se încinge cuptorul la 120° C.

Se scoate aluatul, se întinde cu sucitorul pe planşetă, se aranjează în formă şi se pun coacăzele pe toată suprafaţa. In timp ce aluatul se coace, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se mixează până se obţine bezeaua.

Cu 30 de minute înainte de a se scoate forma din cuptor, se toarnă bezeaua, se întinde uniform şi se lasă în continuare în cuptor. Tarta este gata când bezeaua a căpătat culoarea aurie.

Se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie şi se serveşte ornată cu coacăze proaspete.

Tarta cu coacaze rosii si migdale

Tarta_cu_coacaze_rosii_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.