Tarta cu coacaze si nuci
PrinteazaTarta cu coacaze si nuci din: faina, unt, sare, apa, zahar pudra, coacaze, zahar, nuci, oua.
- 200 g făină
- 100 g unt rece
- sare
- 1 lingură apă rece
- zahăr pudră
Pentru umplutură:
- 500 g coacăze
- 100 g zahăr
Pentru aluatul de deasupra:
- 100 g nuci măcinate
- 5 albuşuri
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Decongelezi coacăzele, le scurgi şi le amesteci cu zahărul.
Combini făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, presari sarea şi frămânţi până obţii un aluat nisipos. Adaugi oul şi-l omogenizezi, iar dacă aluatul este tot nisipos torni apa rece, frămânţi, aduni aluatul într-o bilă şi-l dai la frigider cel puţin 30 de minute.
Intinzi aluatul, apoi îl aşezi intr-o tavă tapetată, îl înţepi din loc în loc, torni fructele scurse şi dai tarta la cuptor.
Intre timp, prepari foaia de deasupra. Baţi albuşurile o spumă tare, în care torni treptat şi zahărul, apoi adaugi nucile măcinate.
Torni bezeaua peste fructe şi o mai dai la cuptor până când se rumeneşte. Poţi servi tarta presărată cu zahăr pudră.
Pofta buna!