Tarta cu coacaze si nuci

Printeaza

Tarta cu coacaze si nuci din: faina, unt, sare, apa, zahar pudra, coacaze, zahar, nuci, oua.

Ingrediente:Tarta cu coacaze si nuci

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • sare
  • 1 lingură apă rece
  • zahăr pudră

Pentru umplutură:

  • 500 g coacăze
  • 100 g zahăr

Pentru aluatul de deasupra:

  • 100 g nuci măcinate
  • 5 albuşuri
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Decongelezi coacăzele, le scurgi şi le amesteci cu zahărul.

Combini făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, presari sarea şi frămânţi până obţii un aluat nisipos. Adaugi oul şi-l omogenizezi, iar dacă aluatul este tot nisipos torni apa rece, frămânţi, aduni aluatul într-o bilă şi-l dai la frigider cel puţin 30 de minute.

Intinzi aluatul, apoi îl aşezi intr-o tavă tapetată, îl înţepi din loc în loc, torni fructele scurse şi dai tarta la cuptor.

Intre timp, prepari foaia de deasupra. Baţi albuşurile o spumă tare, în care torni treptat şi zahărul, apoi adaugi nucile măcinate.

Torni bezeaua peste fructe şi o mai dai la cuptor până când se rumeneşte. Poţi servi tarta presărată cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.