Tarta cu conopida
PrinteazaTarta cu conopida din: faina, unt, ulei, galbenus, sare, conopida, ceapa, usturoi, unt, patrunjel verde, cascaval, oua, lapte dulce, smantana, sare si piper.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 100 g unt
- 3 linguri ulei
- 1 galbenus
- 1 praf sare
pentru umplutura:
- 1 conopida potrivita
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura unt
- frunze de patrunjel verde
- 150 g cascaval ras
- 4 oua
- 100 ml lapte dulce
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci faina cu untul taiat bucatele, uleiul turnat cate putin, galbenusul, sarea, trei linguri de apa si framanti un aluat omogen. Il lasi la rece pana prepari umplutura. Speli bine conopida, desparti buchetelele si le oparesti cinci minute in apa cu sare, apoi le scurgi in strecuratoare.
Calesti in unt ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, adaugi conopida bine scursa, sare piper si patrunjel tocat. Lasi sa se caleasca impreuna cateva minute, apoi le dai sa se raceasca.
Intinzi aluatul in foaie, tapetezi forma de tarta unsa cu ea, presari putin cascaval, adaugi umplutura de coopida preparata si torni deasupra restul de cascaval amestecat cu ouale, laptele, smantana, sare si piper, dupa gust. Introduci forma in cuptorul bine incins pentru circa 40-45 de minute.
Tarta cu conopida
Pofta buna!