Tarta cu crema de branza si pepene galben
PrinteazaTarta cu crema de branza si pepene galben din: ou, faina, amidon, unt, zahar pudra, frisca lichida, branza dulce, gelatina, pepene galben, zahar, jeleu.
- 1 ou
- 200 g făină
- 50 g amidon
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr pudră
- 200 g brânză dulce (cremă de brânză)
- 10 g gelatină
Ingrediente pentru decor:
- 1 pepene galben
- 50 g unt
- 1 ceaşcă zahăr
- 1 plic jeleu pentru tort
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul, mixezi oul cu zahărul pudră şi cu untul moale (la temperatura camerei), apoi adaugi făina amestecată cu amidonul. Aluatul obţinut îl înfăşori în celofan şi îl dai la rece 30 de minute, după care îl întinzi între folii din plastic, de mărimea formei+margine.
Aşezi aluatul în formă, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc, apoi îl dai la copt circa 20 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos. Pepenele curăţat de coajă şi de seminţe îl feliezi, apoi îl tai în cubuleţe pe care le caramelizezi puţin în unt, în care ai pus ceşcuţa cu zahăr.
Adaugi pepenele când zahărul începe să se maronească, îl laşi circa 2-3 minute, apoi strecori pepenele de sucul lăsat şi îl laşi la răcit.
Pregăteşti umplutura, mixezi brânza cu zahărul, apoi o amesteci cu frişca mixată şi adaugi gelatina hidratată în apă rece şi apoi topită la bain-marie. Torni această cremă peste blatul de tartă, apoi decorezi cu cubuleţe de pepene caramelizat.
Deasupra torni fierbinte jeleul preparat după instrucţiunile de pe plic şi sucul lăsat în tigaie, după caramelizarea pepenelui. Dai tarta cel puţin o oră la rece, înainte de a o felia.
Tarta cu crema de branza si pepene galben
Pofta buna!