Tartă cu cremă de lămâie
PrinteazaTartă cu cremă de lămâie din: faina, unt, sare, lapte, zahar, lamai, oua si amidon.
pentru alaut de tarta:
- 300 g faina
- 150 g unt moale
- 1/2 lingurita sare
- 80 ml apa calduta sau lapte caldut
- 3 linguri zahar
pentru crema:
- 4 lamai medii
- 150 g zahar
- 3 oua
- o lingura amidon
Mod de preparare:
Pentru aluatul de tartă, se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Se adaugă untul tăiat şi apoi cu degetele se amestecă prin sfărâmare cu făina. Trebuie să se obţină un aluat ca un gris, dar cu grăunţe un pic mai mari. Se adaugă dintr-o dată laptele sau apa, se amestecă pentru a obţine un aluat uniform care se întinde si se transferă imediat în forma de copt tapetată cu hârtie specială.
Se înţeapă cu furculiţa şi se coace aluatul pentru 30 de minute. Pentru crema de lămâie se trec două lămâi pe râzătoare pentru o obţine coaja rasă. Se presează de suc toate cele 4 lămâi şi sucul se pune într-o crăticioară împreună cu coaja rasă de la cele două lămâi. Se adaugă zahărul şi amidonul, se amestecă şi se încălzeşte la foc mic.
Ouăle se bat bine ca pentru omletă şi apoi se toarnă încet . si amestecând continuu peste compoziţia cu suc si coajă. Se măreşte focul şi se amestecă rapid cu telul până începe să devină gros. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcească.
Crema de lămâie se pune peste tartă, care se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie şi se serveşte.
Tartă cu cremă de lămâie
Pofta buna!