Tartă cu cremă de mere
PrinteazaO reteta de tarta cu crema de mere din: faina, unt, zahar, albus, lamaie, sare, mere, zahar, scortisoara, drojdie si ou.
- 330 g faină albă
- 200 g unt
- 100 g zahăr
- 1 albuş
- 1/2 lămâie
- un praf de sare
pentru umplutură:
- 5 mere
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară pulbere
- 1/2 lămâie
- 10 g drojdie pentru prăjituri
- 1 ou
Mod de preparare:
Pune faina pe o planşetă de lemn, fa-i în mijloc o adâncitură şi pune în ea zahărul, albuşul, coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi începe să frămânţi. Adaugă untul, un praf de sare şi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen. Inveleşte-1 cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să se odihnească cel puţin 30 de minute.
Intre timp, curăţă merele de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le în 100 g de apă clocotită şi fierbe-le împreună cu zahărul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Când s-au înmuiat, pasează-le în blender.
Pune compoziţia pe foc pentru 2-3 minute, las-o apoi să se răcorească şi amestec-o cu oul, scorţişoara şi drojdia.
Intinde aluatul şi îmbracă o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Toarnă crema de mere şi coace 1 oră în cuptorul încălzit la 180° C. Las-o să se răcească şi serveste-o.
Tartă cu cremă de mere
Pofta buna!