Tarta cu crema de unt de alune
PrinteazaTarta cu crema de unt de alune din: orz, nuca, curmale, miere, portocala, sare, banane, alune, cocos, miere, cacao, scortisoara, prune uscate.
- 1 cana orz
- 1 cana jum nuca
- jum cana curmale
- 2 linguri miere
- coaja de portocala
- sare
Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana de nuca de cocos 3-4 lg miere 1 lg cacao coaja de portocala scortisoara jum cana prune uscate 2 portocale mai mari
Mod de preparare :
Primele 2 ingrediente se pun la inmuiat peste noapte in apa, a 2 zi dimineata se clatesc si se lasa sa se usuce.
Dupa ce s-au uscat se proceseaza cu restul de ingrediente.Daca aluatul nu este destul de lipicios mai adaugati curmale(conteaza foarte mult tipul lor, ale mele au fost putin mai uscate si am adaugat mai mult de jum de cana)
Se proceseaza bananele cu untul, se adauga restul de ingrediente cu exceptia portocalelor.
Portocalele se taie marunt.
Se pune aluatul intr-o tava de tarta, se pun bucatile de portocala si crema, se da la congelator pentru min 2 ore pentru a se fixa bine, se taie si se lasa la temperatura camerei cateva minunte pentru a fii mai delicioasa.
Se tine la frigider.
Pofta buna!