Tarta cu crema de vanilie si capsune

Printeaza

Tarta cu crema de vanilie si capsune din: faina, unt, zahar, oua, apa minerala, sare, zahar tos, lapte, unt, faina, vanilie, capsune.

Ingrediente:Tarta_cu_crema_de_vanilie_si_capsune

  • 150g faina
  • 100g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • apa minerala
  • sare

Crema de vanilie si martipan

  • 180g zahar tos
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 linguri faina
  • 1/2 baton vanilie (3 pliculete de zahar vanilat)
  • 4 oua

Topping:

  • 350g capsune intregi sau taiate in jumatati

 

Mod de preparare:

Amestecam untul cu faina, cu sarea, adaugam oul, zaharul si apa minerala. Obtinem astfel o coca densa, pe care o impachetam si o lasam la frigider. Cu cat sta mai mult la rece, chiar si o noapte intreaga, cu atat se va obtine un aluat cat mai fraged. Alegem 10 cosulete speciale pentru tarte pe care le ungem cu unt.

Intindem apoi cu sucitorul o foaie din care decupam coca dupa dimensiunile formelor. Asezam aluatul in cosulete si coacem timp de 25 minute la foc mediu, in cuptorul preincins. Intre timp preparam crema: punem laptele la fiert. Cand clocoteste, adaugam batonul de vanilie. Lasam vasul acoperit pentru aromare timp de 15 minute.

Batem ouale cu zaharul, cu untul inmuiat si cu faina presarata in ploaie. Adaugam treptat si laptele fierbinte. Punem crema inapoi pe focul mic si amestecam incontinuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa.

Lasam la racit. Cand e gata aluatul de tarta, il lasam si pe el sa se raceasca si asamblam dupa aceea cu crema de vanilie. Deasupra punem capsunele curatate, intregi sau taiate in jumatati.

Tarta cu crema de vanilie si capsune

Tarta_cu_crema_de_vanilie_si_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.