Tarta cu crema fina de lamaie si bezea
PrinteazaTarta cu crema fina de lamaie si bezeadin: faina, zahar vanilat, galbenus, sare, unt, amidon, suc de lamaie, coaja de lamaie, albusuri si zahar pudra.
blat:
- 250 g faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 galbenus
- 1 praf sare
- 125 g unt rece
umplutura:
- 5 galbenusuri
- 1 lingura amidon
- 5 linguri frisca
- 100 g zahar pudra
- 100 ml suc de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 2 albusuri
crusta de bezea:
- 3 albusuri
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din ingredientele menţionate; se modelează o bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider 1 oră. Se încinge cuptorul la 200°C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea o formă de tartă (26 cm 0) unsă, inclusiv pe margini.
Se aşază deasupra o foaie de hârtie de copt pe care se presară boabe de fasole uscate, pentru îngreunat.
Se coace cea 10 min. Apoi se scoate din cuptor şi se îndepărtează foaia de copt cu tot cu boabe. See reduce temperatura din cuptor la 180°»C. Se bat în bain-marie gălbenuşurile cu amidon, frişca şi 50 g zahăr pudră; sie înglobează suc şi coajă rasă de lămâie.
Se bat spumă albuşurile şi se înglobează 50 g zahăr pudră. Se aşază pe blat şi se coace 25 min.
Pentru crusta de bezea, se bat albuşurile cu 100 g zahăr pudră. Se înglobează coaja de lămâie şi se repartizează pe umplutura din formă. Se ridică ţepi de bezea, cu o lingură; se coace apoi pe grilul cuptorului cea 5 min. până ce ţepii se rumenesc.
Tarta cu crema fina de lamaie si bezea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu lamaie si bezea
am facut o astfel de tarta, dar cu dulceata
bezeaua e totul in tarta asta, imi plac dulciurile cu bezea
Imi dai si mie din tarta asta, arata prea bine ca s-o ratez 🙂