Tarta cu crema si bezea de lamaie

Printeaza

Tarta cu crema si bezea de lamaie din: unt, biscuiti, oua, zahar, lamaie, vin alb, limete.

Ingrediente:Tarta cu crema si bezea de lamaie

Pentru blat:

  • 100 g unt
  • 250 g biscuiţi cu un conţinut mare de cacao
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la 2 limete

Pentru bezea:

  • 8 linguri zahăr
  • 5 albuşuri
  • zeamă de lămâie
  • felii de limetă, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pisezi biscuiţii fin şi-i amesteci cu untul topit, până obţii un aluat uşor de modelat, pe care îl întinzi uniform într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt şi îl laşi la rece 30 de minute.

Pentru crema de lămâie, freci ouăle cu zahărul şi coaja de lămâie aproximativ 3 minute, până la omogenizare.

Adaugi zeama de lămâie, vinul alb şi fierbi pe baie de aburi, amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia, lei de pe foc si laşi să se răcorească.

Pentru bezea, baţi albuşurile spumă cu puţină zeamă de lămâie, într-un bol.

Adaugi treptat zahărul, câte o lingură, şi omogenizezi până se dizolvă complet. Baţi în continuare până obţii o spumă tare.

Torni crema de lămâie peste blatul de tartă, o nivelezi şi pui bezeaua. Dai tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumeneşte frumos. Laşi să se răcorească şi o decorezi după imaginaţie.

O ţii la frigider câteva ore înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.