Tarta cu crema si prune
PrinteazaTarta cu crema si prune din: faina, unt, zahar, ou, sare, faina de migdale, zahar pudra, oua, prune, frunze menta, zahar pudra.
- 250 g faina
- 125 g unt
- 125 g zahar
- un ou
- un praf sare
pentru umplutura:
- 90 g faina de migdale
- 90 g unt moale
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- 10 prune
- cateva frunzulite menta
- zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă oul cu zahărul şi, după topirea acestuia, se adaugă făina. Se amestecă si apoi se adaugă untul. Se frământă, iar aluatul omogen rezultat se înveleşte în folie alimentară şi se dă pentru 30 de minute la frigider.
Intre timp, pentru cremă, se amestecă untul şi făina de migdale, apoi se adaugă zahărul şi ouăle uşor bătute în prealabil. Aluatul se scoate şi se întinde. Se taie pătrate care se pun în forme mici.
Se pune crema de migdale si deasupra se asază felii de prune, după imaginaţie.
Se dau tartele la cuptor pentru 15 minute şi, după ce s-au răcit, se presară cu zahăr şi se aduc la masă cu frunzuliţe de mentă.
Tarta cu crema si prune
Pofta buna!