Tarta cu creveti

Printeaza

Tarta cu creveti din: aluat foietaj, ceapa, ulei, peste, branza, tarhon, creveti, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Tarta cu creveti

  • 300 g aluat foietaj
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 1/2 ceapă medie, curăţată şi tocată fin
  • 250 g peşte alb
  • 60 g brânză Ceddar, rasă
  • 1 lingură rasă cu tarhon tocat
  • 150 g creveţi fierţi, tăiati mărunt
  • sare şi piper negru macinat
  • 150 g smântână dulce lichidă
  • 4 linguri cu lapte
  • 1 ou mediu
  • 1 albuş

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Intinde aluatul de 3 mm grosime şi tapetează cu el o formă de tartă cu diametrul de 12 cm. Inţeapă uşor aluatul, apoi lasă-l la rece 15-20 de minute înainte de a-l coace.

Acoperă aluatul cu foile de copt şi presară boabe de fasole deasupra. Coace 8-10 minute, scoate fasolea şi foaia şi mai coace 3-5 minute, pana când aluatul devine auriu.

Redu temperatura cuptorului la 180°C.

Intr-o tigaie, încălzeşte uleiul şi prăjeşte uşor ceapa până s-a înr iuiat, dar nu s-a ars. Fierbe peştele într-o cratiţă cu apă, timp de 5-6 minute. Scoate-l, curăţă-l de eventualele oase şi mărunţeşte-l.

Într-un alt castron amestecă brânza, ceapa tarhonul, creveţii şi peştele. Asezonează, în alt castron amestecă smântână, laptele, oul şi albuşul.

Peste aluatul de tartă pune peştele, apoi toarnă amestecul de ou.

Coace tarta în cuptor timp de 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.