Tarta cu dovleac in stil francez
PrinteazaTarta cu dovleac in stil francez din: faina, sare, unt, apa, dovleac, merisoare, cardamom, coriandru, ghimbir.
- 350 g făină
- 1 priză de sare
- 170 g unt
- 125 ml apă foarte rece
- 400 g dovleac (din borcan)
- 400 g merişoare pentru coctail (din conservă)
- praf de cardamom, de coriandru şi de ghimbir
Mod de preparare:
Se amestecă bine într-un bol făina cu sarea. Se adaugă 150 g de fulgi unt rece şi se amestecă totul cu mixerul. Se toarnă apoi treptat apa îngheţată, până când se formează un aluat omogen.
Se lasă aluatul 30 de minute să se odihnească într-un loc răcoros. Intre timp, se scurg într-o strecurătoare dovleacul şi merele, după care se asezonează cu condimentele şi se lasă 30 de minute să se impregneze. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pe suprafaţa de lucru, pe care s-a presărat în prealabil făină, se întinde aluatul în formă de cerc cu un diametru de cca. 28 cm. Se modelează marginile cercului.
Se distribuie pe aluat legumele şi fructele, lăsând liberă o margine de 5 cm. Se ridică marginea de aluat şi se trage puţin peste umplutură. Restul untului se presară în fulgi peste tartă.
Se unge cu apă marginea aluatului.
Se aşează tarta în tava de copt şi se coace la cuptor cca. 40 de minute. Inainte de a fi servită, tarta se lasă să stea circa 10 minute.
Pofta buna!