Tartă cu dovleac şi cicoare
PrinteazaO reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper.
- 100 g faină albă
- 125 g margarină
- 50 ml apă
- sare
pentru aluatul de tartă:
- 200 g faină albă
- 100 g unt
- 100 ml apă
- sare
pentru umplutură:
- 1/2 dovleac
- 1/2 cicoare roşie (radicchio)
- 250 g mazăre
- 2 linguri seminţe de pin
- 1 lingură seminţe de floarea-soarelui
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ou apă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de tartă şi foitajul. Pune-le apoi pe planşeta presărată cu faină şi întinde două foi de aluat subţiri.
Toacă jumătate de ceapă şi pune-o într-o crăticioară, apoi adaugă dovleacul curăţat de coajă şi de seminţe tăiat cubuleţe. Toarnă peste ele 1 pahar cu apă şi fierbe-le 10 minute.
Taie peştişori ceapa rămasă şi cicoarea roşie (radicchio) taie-o bucăţi. Căleşte-le în ulei încins câteva minute, la foc mic, împreună cu 2 linguri de apă.
Opăreşte mazărea 2 minute în apă clocotită. Pasează dovleacul, apoi încorporează mazărea şi cicoarea. Adaugă oul, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine toate ingredientele.
Imbracă o formă rotundă cu aluatul de tartă, toarnă compoziţia şi acoperă cu foaia de foitaj. Crestează aluatul, unge-1 cu puţin ulei de măsline şi presară seminţele de pin şi pe cele de floarea-soarelui.
Coace tarta 30 de minute la 190° C, scoate-o din cuptor şi serveşte-o călduţă.
Tartă cu dovleac şi cicoare
Pofta buna!