Tarta cu dovleac si ciuperci
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de tarta cu dovleac, ciuperci, faina, margarina, apa, sare, masline, nucsoara, cascaval, ulei si cascaval de post.
- 200 g făină
- 125 g margarina
- 4 linguri apă
- sare
Ingrediente umplutură:
- 1 kg dovleac
- 400 g ciuperci
- 1 mână măsline fără sâmburi
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 150 g caşcaval de post
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi dai la rece. Cureţi dovleacul şi ciupercile. Dai dovleacul pe râzătoare şi tai ciupercile felii.
Căleşti dovleacul 20 de minute, iar ciupercile le sotezi într-o tigaie separată. Intinzi aluatul într-o formă unsă cu unt şi-l coci la foc potrivit 15 minute.
Il scoţi, torni dovleacul amestecat cu ciupercile, nucşoara, măslinele şi caşcavalul ras şi dai tarta la cuptor pentru încă 15 minute.
Tarta cu dovleac si ciuperci
Pofta buna!