Tarta cu dovleac si feta
PrinteazaTarta cu dovleac si feta din: faina, aluat, chutney de ceapa, harissa, dovleac, feta, seminte de pin, menta si frunze de rucola.
- faina, pentru presarat
- 500 g aluat de foitaj
- cate 2 linguri chutney de ceapa si harissa
- 1/2 dovleac placintar, curatat, fara seminte, feliat subtire
- 200 g de feta, faramitata
- 1 lingura seminte de pin
- 1 legatura mica de menta, cu frunzele separate
- 1 mana frunze de rucola
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la l80°c/gaz 4. Aşază o tavă pe raftul din mijloc al cuptorului. Pe o suprafaţă presărată cu făină, întinde aluatul până obţii un pătrat cu latura de 30 cm. Taie marginile, formează un chenar pe laturile pătratului de aluat şi înţeapă-l cu o furculiţă pe toată suprafaţa. Aşază-l pe o hârtie de copt.
Amestecă harissa cu chutney şi unge aluatul cu pasta obţinută. Aranjează dovleacul peste aluat într-un strat subţire şi asezonează. Aşază tarta pe tava încinsă şi dă-o la cuptor 30 de minute. Scoate tarta din cuptor, presară peste ea feta şi seminţele de pin şi mai dă la cuptor 20 de minute. Inainte de servire, presară frunzele de rucola şi de mentă.
Tarta cu dovleac si feta
Pofta buna!
Arata foarte bine