Tarta cu dovleac si mere
PrinteazaTarta cu dovleac si mere din: faina, unt, zahar, oua, dovleac, mere, zahar, mascarpone, scortisoara.
- 290 g făină
- 60 g unt
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 lingură apă
- 500 g dovleac curăţat
- 1 kg mere
- 200 g zahăr
- 250 g mascarpone
- 2 ouă
- 2 linguriţe scorţişoară
Mod de preparare:
Coci dovleacul şi merele.
Pentru aluat, amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu faina şi sarea până obţii o compoziţie nisipoasă. Adaugi oul, zahărul şi apa. Frămânţi pană obţii un aluat neted, moale şi elastic. Il înveleşti in folie şi-l dai la frigider 30 de minute.
Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, inclusiv pe margini, îl înţepi şi-l coci 15 minute la cuptorul încins.
Pentru umplutură, cureţi merele coapte de coajă şi cotor şi le mixezi împreună cu dovleacul copt şi zahărul. Adaugi ouăle şi scorţişoara. La final, încorporezi mascarpone.
Torni umplutura peste aluat şi mai cod prăjitura 45-50 de minute.
Pofta buna!