Tarta cu dovleac si unt
PrinteazaTarta cu dovleac si unt din: dovleac, faina, zahar, ou, sare, nuci, vanilie, scortisoara, unt.
- 200 g făină
- 1/2 pachet cu unt
- 1 linguriţă cu zahăr
- 1 ou
- sare
- 1 kg dovleac (500 g pulpă de dovleac mixată)
- 200 g nuci
- 6 linguri cu zahăr
- 1 plic cu esenţă de vanilie
- scorţişoară
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Taie untul rece în bucăţele şi amestecă-l cu făina, până obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Bate oul cu un praf de sare,zahărşi adaugă în compoziţia de mai sus, frământând repede.
Inveleşte aluatul într-o folie şi dă-l la rece două ore.
Curăţă dovleacul de seminţe, taie-l în felii, presară zahărşi scorţişoară deasupra şi dă-le la cuptor pentru 90 de minute.
Lasă feliile să se răcească, curăţă-le de coajă şi pieliţe şt mixează pulpa împreună cu untul, restul de zahăr, vanilia şi nucile, un praf de scorţişoară.întinde aluatul,înţeapă-l cu furculiţa şi dă la cuptor pentru 10-15 minute.
Scoate-l şi întinde uniform compoziţia de dovleac, după care bagă din nou la cuptor pentru 40-50 de minute.
Pofta buna!