Tarta cu dovleac
PrinteazaTarta cu dovleac
Pentru aluat:
- 250 g făină
- o linguriţă de praf de copt
- 30 g zahăr pudră
- 70 g nuci
- 125 g unt
- 2 linguri lapte
- făină şi grăsime pentru tapetat tava
- puţină sare
Pentru umplutură:
- 700 g dovleac (pulpă fără seminţe)
- 100 ml frişca
- 50 g zahăr pudră
- o linguriţă de scorţişoară
- zeama de la o lămâie
Pentru glazură:
- 80 g făină
- 80 g zahăr tos
- 30 g nuci măcinate
- 60 g unt sau margarina
Mod de preparare:
Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură în mijloc şi se pun toate ingredientele. Se amestecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat şi se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.
Intre timp se pregăteşte dovleacul. Se taie bucăţi mari şi se pune la fiert cu apă şi puţină sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se scurgă. Se zdrobeşte cu telul sau cu blenderul şi se amestecă cu frişca, zeama de lămâie şi scorţişoara.
Se tapetează forma cu unt şi cu făină, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180 C, se întinde coca pe formă, se pune umplutura şi se bagă la cuptor. Se pregăteşte şi glazura din aluat fraged.
Se amestecă toate ingredientele şi se formează un aluat care se dă pe râzătoare. Se scoate plăcinta din cuptor şi se presară aluatul ras pe toată suprafaţa, apoi se mai bagă în cuptor aproximativ 15 minute. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.
Tarta cu dovleac
Pofta buna!