Tarta cu dovlecei, cascaval si paine
PrinteazaTarta cu dovlecei, cascaval si paine din: oua, smântână, sare, piper, pâine ciabatta, dovlecei, ulei de măsline, caşcaval, pesmet, busuioc, roşie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 ml smântână
- sare, piper
- 1 pâine ciabatta
- 500 g dovlecei raşi grosier
- 4 linguri ulei de măsline
- 100 g caşcaval ras
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri frunze de busuioc tocate
- 1 roşie tăiată felii
Mod de preparare:
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (22 cm). Se bat ouăle cu smântână, un praf de sare şi piper.
Se taie pâinea în cca 15-18 felii şi se trec feliile prin amestecul de smântână. Se tapetează marginile formei cu felii de pâine; restul de felii de pâine se aşază pe fundul formei şi se coace totul cca5 min. în cuptorul încins la 190 °C.
Se călesc dovleceii puţin în 2 linguri de ulei; se lasă să se răcorească şi se amestecă împreună cu restul de compoziţie de ouă. Se adaugă 2/3 din cantitatea de caşcaval, pesmet şi verdeaţă; se amestecă bine.
Se repartizează în formă, peste feliile de pâine. Se presară felii subţiri de roşii şi se presară restul de caşcaval. Se sărează, se piperează şi se stropesc cu restul de ulei.
Se coace cca 40 min. în cuptorul încălzit la 180 °C. în timpul coacerii se poate acoperi suprafaţa cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, ca să nu se rumenească prea mult. Se serveşte călduţă sau rece.
Tarta cu dovlecei, cascaval si paine
Pofta buna!