Tarta cu dovlecei, cascaval si paine

Printeaza

Tarta cu dovlecei, cascaval si paine din: oua, smântână, sare, piper, pâine ciabatta, dovlecei, ulei de măsline, caşcaval, pesmet, busuioc, roşie.

Tarta_cu_dovlecei_cascaval_si_paine

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 ml smântână
  • sare, piper
  • 1 pâine ciabatta
  • 500 g dovlecei raşi grosier
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g caşcaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri frunze de busuioc tocate
  • 1 roşie tăiată felii

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie de copt o for­mă de tort (22 cm). Se bat ouăle cu smântână, un praf de sare şi piper.

Se taie pâinea în cca 15-18 felii şi se trec feliile prin amestecul de smântână. Se tapetează marginile formei cu felii de pâine; restul de felii de pâine se aşază pe fundul formei şi se coace totul cca5 min. în cuptorul încins la 190 °C.

Se călesc dovleceii puţin în 2 linguri de ulei; se lasă să se răcorească şi se amestecă împreună cu restul de compo­ziţie de ouă. Se adaugă 2/3 din cantita­tea de caşcaval, pesmet şi verdeaţă; se amestecă bine.

Se repartizează în for­mă, peste feliile de pâine. Se presară fe­lii subţiri de roşii şi se presară restul de caşcaval. Se sărează, se piperează şi se stropesc cu restul de ulei.

Se coace cca 40 min. în cuptorul în­călzit la 180 °C. în timpul coacerii se poate acoperi suprafaţa cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, ca să nu se rumenească prea mult. Se serveşte călduţă sau rece.

Tarta cu dovlecei, cascaval si paine

Tarta_cu_dovlecei_cascaval_si_paine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.