Tarta cu dovlecei si branza

Printeaza

Tarta cu dovlecei si branza din: faina, ou, margarina, apa, sare, telemea, cascaval, dovlecei, ceapa verde, marar, piper, nucsoara, usturoi.

Ingrediente pentru aluat: Tarta_cu_dovlecei_si_branza

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 5 oua
  • 200 g telemea
  • 50 g cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 lingurite nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi
  • sare

Mod de preparare:

Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat. Il invelesti intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta, presand usor marginile in interior.

Tai aluatul care depaseste forma. Cu o furculita intepi suprafata tartei. Bati ouate cu sarea si adaugi telemeaua rasa. Adaugi ceapa si mararul tocate marunt. Cureti dovleceii de coaja si ii tai feliute putin mai groase, dupa care ii pui si pe ei peste compozitia de oua.

Presari nucsoara, usturoiul si piperul si omogenizezi. Torni compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas (in cazul in care ramane, caci nu e obligatoriu) de la tarta, faci o impletitura pe care o asezi pe margine. Ungi aluatul cu putin ou din compozitie. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

Cand este aproape gata, razi deasupra cascavalul. Mai dai la cuptor inca 5-10 minute. Lasi sa se racoreasca putin, apoi tai felii.

Tarta cu dovlecei si branza

Tarta_cu_dovlecei_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.