Tartă cu dovlecei şi carne
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, carne de pui, faina, unt, oua, praz, ghimbir, praf de copt, marar, sare, piper, ulei, smantana, legume.
- 300 g făină
- 250 g unt
- două ouă
- un dovlecel
- un fir de praz
- o linguriţă cu ghimbir ras
- o linguriţă cu praf de copt
- două piepturi de pui
- o legătură de mărar
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- smântână
- legume de sezon
Mod de preparare:
Untul moale se mixează cu puţină sare, praful de copt, piper şi ouă. Se pune crema obţinută peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele cu o cană şi se aşază în forme de tartă unse cu unt.
Se înţeapă cu dinţii unei furculiţe ca să nu crească la copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 10-15 minute, având grijă să nu se ardă. Piepturile de pui se dezosează, se taie bucăţele mici şi se prăjesc în ulei încins.
Dovlecelul se taie cubuleţe sau se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, se prăjeşte în puţin ulei, se scurge şi se pune într-un castron. Se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust, prazul călit separat şi ghimbirul ras. Se presară carnea de pui, se amestecă ingredientele şi se pun în formele de tartă calde.
Tartă cu dovlecei şi carne
Pofta buna!
Imi place tarta cu dovlecei