Tarta cu dovlecei si ciuperci
PrinteazaTarta cu dovlecei si ciuperci din: faina, unt, oua, lapte, cascaval, ceapa, dovlecei, ciuperci, vanata, marar, patrunjel, sare, piper.
- 350 g făină
- 100 g unt
- 3 ouă
- 50 ml lapte
- 150 g caşcaval
- 1 ceapă roşie
- 2 dovlecei mici
- 100 g ciuperci
- 1 vânătă mică
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară un aluat moale pentru tartă, din unt, ou şi făină. Se dă la frigider cca 30 min.
Intre timp se prepară umplutura. Se decojesc vinetele. Se spală şi se taie felii subţiri dovleceii, vinetele şi ciupercile. Ceapa se taie mărunt. într-o tigaie cu puţin ulei se gratinează legumele, la care se adaugă ceapa, sare şi piper.
După ce legumele s-au pătruns, iar zeama a scăzut, se lasă să se răcească.
Se unge un vas cu ulei, se întinde cu mâinile înmuiate în apă aluatul, inclusiv pe pereţii vasului. Se adaugă umplutura de legume, pătrunjelul şi mărarul tocate fin. Deasupra se toarnă un amestec din 2 ouă bătute, caşcaval ras şi 2 linguri cu lapte.
Se introduce vasul în cuptor cca 30 min.
După ce este gata, se serveşte tarta cu iaurt sau lapte bătut.
Tarta cu dovlecei si ciuperci
Pofta buna!