Tarta cu dovlecei si smantana
PrinteazaTarta cu dovlecei si smantana din: dovlecei, ulei, ou, lapte, smantana, branza, sare, piper, foi de placinta, unt.
- 3 dovlecei medii
- ulei
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 100 g smântână
- 250 g brânză
- sare
- piper
- 5 foi plăcintă
- unt
Mod de preparare:
Cureţi şi feliezi doi dovlecei, apoi îi sotezi în puţin ulei. Ii dai deoparte si-i lasi la răcorit.
Separat, baţi oul şi-l amesteci cu laptele, brânza şi smântână. Adaugi puţină sare, un pic de piper şi pui compoziţia peste dovlecei.
Intinzi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu unt, având grijă să îmbraci şi marginile. Torni amestecul de dovlecei şi-l aşezi în strat uniform. Tai în rondele dovlecelul rămas.
Acoperi tarta cu felii de dovlecel, pui puţin unt din locîn loc şi o dai la cuptor 25 de minute.
Pofta buna!