Tartă cu dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: fidea, branza teleme, oua, smantana, dovlecel, oregano, rosii uscate, miez de nuca, alune, sare, piper, unt, ardei capia, ceapa verde.
- 350 g fidea
- 200 g brânză telemea
- 3 ouă
- 100 ml smântână
- un dovlecel
- o lingură cu oregano tocat
- 100 g roşii uscate
- 100 g miez de nucă
- 50 g alune
- sare
- piper
- unt
- ardei capia
- ceapă verde
Mod de preparare:
Fideaua se fierbe în apă cu puţină sare, se clăteşte cu apă rece, se scurge şi se pune într-un bol mai mare. Dovlecelul se opăreşte 10 minute, se taie jumătăţi, apoi felii subţiri şi se pune peste fidea.
Se presară brânza telemea dată prin râzătoare sau sfărâmată cu o furculiţă, roşiile uscate tocate mărunt, miezul de nucă şi alunele tocate.
Se pun apoi oregano, sare şi piper după gust. Se adaugă ouăle mixate separat, smântână, dovlecelul şi se amestecă până se încorporează toate ingredientele.
Se toarnă într-o formă unsă cu unt, se nivelează şi se coace la foc potrivit până ce capătă o culoare aurie. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească 10 minute în formă şi se răstoarnă pe un platou sau se taie direct în formă.
Tartă cu dovlecei
Pofta buna!