Tarta cu dovlecel si smantana
PrinteazaTarta cu dovlecel si smantana din: faina, sare, ou, apa, unt, dovlecel, branza, smantana, sare, piper, rozmarin, ulei, usturoi.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 1 praf sare
- 1 ou
- 50 ml apă rece
- 125 g unt
Pentru umplutură:
- 3-4 ouă
- 1 dovlecel, feliat
- 200 g brânză
- 100 g smântână grasă
- sare
- piper
- rozmarin
- ulei
- 3 căţei usturoi
Mod de preparare:
Pui într-un bol făina, untul cubuleţe, sarea, oul şi apa. Amesteci ca să se lege şi frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Il înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 30 de minute. După ce s-a întărit, întinzi aluatul, îl pui într-o formă rotundă, îl înţepi din loc în loc, dai tava la cuptor, încins în prealabil, şi laşi să se coacă 12-15 minute.
Căleşti feliile de dovlecel într-o tigaie cu puţin ulei, pui 1 praf de sare, adaugi usturoiul tăiat felii şi sotezi încă 2 minute. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.
Amesteci smântână, brânza, ouăle, adaugi sare şi piper. Torni compoziţia peste aluat, pui din loc în loc feliuţele de dovlecel şi puţin rozmarin mărunţit. Dai tava din nou la cuptorul încins, 25-35 de minute, până se rumeneşte tarta.
Pofta buna!