Tarta cu drob si cascaval

Printeaza

Tarta cu drob si cascaval din: drob, cascaval, ou, smantana, faina, drojdie, apa, sare, ulei.

Ingrediente:Tarta cu drob si cascaval

  • drob (aproximativ 8 felii)
  • 300 g caşcaval
  • 1 ou
  • 1 lingură cu smântână

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 30 g drojdie
  • 1/4 l apă călduţă
  • 1 linguriţă cu sare
  • 2 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un castron împreună cu sarea. Adaugă drojdia dizolvată în apă. încorporează uleiul şi frământă un aluat potrivit.

Lasă-l la cald să dospească o jumătate de oră.

Intinde din aluat o foaie potrivit de groasă şi aşaz-o într-o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină. Unge blatul cu smântână, întinde drobul fărâmiţat bine cu furculiţa.

Unge deasupra cu oul bătut şi presară caşcavalul ras. Lasă la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.

 

Tarta cu drob si cascaval

Tarta cu drob si cascaval

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.