Tarta cu drob si cascaval
PrinteazaTarta cu drob si cascaval din: drob, cascaval, ou, smantana, faina, drojdie, apa, sare, ulei.
- drob (aproximativ 8 felii)
- 300 g caşcaval
- 1 ou
- 1 lingură cu smântână
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 30 g drojdie
- 1/4 l apă călduţă
- 1 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Cerne făina într-un castron împreună cu sarea. Adaugă drojdia dizolvată în apă. încorporează uleiul şi frământă un aluat potrivit.
Lasă-l la cald să dospească o jumătate de oră.
Intinde din aluat o foaie potrivit de groasă şi aşaz-o într-o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină. Unge blatul cu smântână, întinde drobul fărâmiţat bine cu furculiţa.
Unge deasupra cu oul bătut şi presară caşcavalul ras. Lasă la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.
Tarta cu drob si cascaval
Pofta buna!