Tarta cu fasole verde si mazare

Printeaza

Tarta cu fasole verde si mazare din: fasole verde, mazare, oua, lapte, smantana, parmezan, nucsoara, scortisoara, praz, usturoi, branza telemea, unt, faina, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu fasole verde si mazare

  • 400 g fasole verde
  • 300 g mazăre
  • 4 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g smântână
  • 100 g parmezan
  • 3 g nucşoară
  • 2 g scorţişoară
  • un fir de praz
  • doi căţei de usturoi
  • 300 g brânză telemea
  • 50 g unt
  • 60 g făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea verde tăiată bucăţele şi mazărea se fierb zece minute în apă cu sare şi piper, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge untul într-o cra-tiţă, se pune prazul şi se căleşte până se înmoaie, eventual adăugând puţină apă dacă este nevoie. Se presară scorţişoara şi nucşoara, usturoiul tocat mărunt sau pisat şi se mai călesc două minute. Intr-un bol se mixează ouăle cu sare p&nă îşi dublează volumul, se adaugă laptele dulce în care s-a dizolvat făina, smântână, mazărea şi fasolea.

Se pun prazul răcit, brânza telemea rasă, sare şi piper după gust. Se amestecă totul, se toarnă într-o formă unsă cu unt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-45 de minute sau până când compoziţia s-a închegat şi nu mai curge.

Se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se serveşte tăiată felii i subţiri sau cuburi.

 

 

Tarta cu fasole verde si mazare

Tarta cu fasole verde si mazare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.