Tarta cu fasole verde si mazare
PrinteazaTarta cu fasole verde si mazare din: fasole verde, mazare, oua, lapte, smantana, parmezan, nucsoara, scortisoara, praz, usturoi, branza telemea, unt, faina, sare, piper.
- 400 g fasole verde
- 300 g mazăre
- 4 ouă
- 200 ml lapte dulce
- 200 g smântână
- 100 g parmezan
- 3 g nucşoară
- 2 g scorţişoară
- un fir de praz
- doi căţei de usturoi
- 300 g brânză telemea
- 50 g unt
- 60 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea verde tăiată bucăţele şi mazărea se fierb zece minute în apă cu sare şi piper, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge untul într-o cra-tiţă, se pune prazul şi se căleşte până se înmoaie, eventual adăugând puţină apă dacă este nevoie. Se presară scorţişoara şi nucşoara, usturoiul tocat mărunt sau pisat şi se mai călesc două minute. Intr-un bol se mixează ouăle cu sare p&nă îşi dublează volumul, se adaugă laptele dulce în care s-a dizolvat făina, smântână, mazărea şi fasolea.
Se pun prazul răcit, brânza telemea rasă, sare şi piper după gust. Se amestecă totul, se toarnă într-o formă unsă cu unt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-45 de minute sau până când compoziţia s-a închegat şi nu mai curge.
Se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se serveşte tăiată felii i subţiri sau cuburi.
Tarta cu fasole verde si mazare
Pofta buna!