Tarta cu feta si bacon
PrinteazaTarta cu feta si bacon din: foi de foietaj, cimbru, dovleac, bacon, ulei de masline, unt, feta, oua, smantana.
- 5 foi de foietaj
- cimbru proaspat
- 400g dovleac curatat si taiat cubulete
- 200g bacon
- 1 lingura ulei de masline
- 50g unt
- 125g feta faramitata
- 3 oua
- 200ml smantana de gatit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C (180 daca e cu ventilatie) Prajeste baconul taiat cubulete in uleiul incins intr-o tigaie adanca. Scoate-l intr-un bol. Adauga in tigaie cubuletele de dovleac si prajeste-le timp de 5 minute pana se inmoaie si se rumenesc, adaugand frunze de cimbru in ultimul minut de gatire. Scoate-le si pune-le peste bacon.
Scurge uleiul in exces si lasa in tigaie cat sa fie unse si lateralele ei. Unge fiecare foaie de foietaj cu unt topit si aseaza-o in tigaie. Lasa foietajul sa atarne putin peste margini (taie foaia in exces).
Amesteca feta cu baconul si dovleacul si pune-le peste aluat. Apoi toarna peste ele ouale batute usor amestecate cu smantana, condimentate cu sare si piper.
Pune tigaia pe foc mic si lasa-o asa timp de 5 minute.Baga la cuptor timp de 20-25 minute, pana cand umplutura se incheaga si foietajul este rumen. Serveste cu salata de cruditati sau salata verde.
Tarta cu feta si bacon
Pofta buna!