Tarta cu ficat de miel si verdeata

Printeaza

Tarta cu ficat de miel si verdeata din: aluat de tarta, ficat de miel, unt, merisoare, vin rosu, smantana, patrunjel, usturoi verde, ceapa verde, salata de spanac.

 

Ingrediente: Tarta_cu_ficat_de_miel_si_verdeata

  • 1 aluat de tarta
  • 750g ficat de miel, bine curatat si taiat bucati mari
  • 60g de unt
  • 100g de merisoare
  • 70ml vin rosu, dulce
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 2 legaturi de patrunjel, tocat marunt
  • 2 legaturi de usturoi verde si ceapa verde, tocate marunt
  • salata de spanac tanar, pentru servit

 

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o tigaie si prajeste ficatul pana se rumeneste pe toate partile.

Pune merisoarele intr-o craticioara, acopera-le cu vin, apoi pune cratita pe foc mic si da-le in clocot, pana ce acestea absorb mare parte din alcool. Pune-le deoparte.

Transfera ficatul prajit din tigaie in robotul de bucatarie si mixeaza-l pana obtii o pasta.

Adauga in robot smantana si mixeaza din nou, pana cand compozitia e foarte fina.

Amesteca ceapa si usturoiul verde tocat, apoi asezoneaza, dupa gust cu sare si piper proaspat.

Toarna compozitia in crusta de tarta, niveleaz-o cu o lingura si presara merisoarele deasupra.

Da-o la rece cel putin o ora, pentru ca pateul sa se intareasca. Serveste tarta ca aperitiv cu salata de spanac.

Tarta cu ficat de miel si verdeata

Tarta_cu_ficat_de_miel_si_verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.