Tarta cu ficat de miel si verdeata
PrinteazaTarta cu ficat de miel si verdeata din: aluat de tarta, ficat de miel, unt, merisoare, vin rosu, smantana, patrunjel, usturoi verde, ceapa verde, salata de spanac.
- 1 aluat de tarta
- 750g ficat de miel, bine curatat si taiat bucati mari
- 60g de unt
- 100g de merisoare
- 70ml vin rosu, dulce
- 200ml smantana pentru gatit
- 2 legaturi de patrunjel, tocat marunt
- 2 legaturi de usturoi verde si ceapa verde, tocate marunt
- salata de spanac tanar, pentru servit
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie si prajeste ficatul pana se rumeneste pe toate partile.
Pune merisoarele intr-o craticioara, acopera-le cu vin, apoi pune cratita pe foc mic si da-le in clocot, pana ce acestea absorb mare parte din alcool. Pune-le deoparte.
Transfera ficatul prajit din tigaie in robotul de bucatarie si mixeaza-l pana obtii o pasta.
Adauga in robot smantana si mixeaza din nou, pana cand compozitia e foarte fina.
Amesteca ceapa si usturoiul verde tocat, apoi asezoneaza, dupa gust cu sare si piper proaspat.
Toarna compozitia in crusta de tarta, niveleaz-o cu o lingura si presara merisoarele deasupra.
Da-o la rece cel putin o ora, pentru ca pateul sa se intareasca. Serveste tarta ca aperitiv cu salata de spanac.
Tarta cu ficat de miel si verdeata
Pofta buna!