Tartă cu ficăţei şi piept de pui
PrinteazaTartă cu ficăţei şi piept de pui din: unt, faina, apa, sare, ficatei, ceapa verde, ciuperci, oua, patrunjel, sare, piper, ulei.
pentru aluat:
- 125 g unt
- 250 g faina
- 50 ml apa
- 1 praf sare
pentru umplutura:
- 1/2 kg ficatei
- 3 cepe verzi
- 200 g ciuperci din conserva
- 3 oua
- 1 legatura patrunjel
- piper
- sare
- 2 linguri ulei
- 1 lingura unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci untul cu făina şi sarea, apoi torni câte puţină apă şi omogenizezi, până obţii un aluat potrivit de tare, pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 1 oră. Pentru umplutură, căleşti ceapa tocată mărunt, într-o lingură de ulei, iar după 6 minute, adaugi ficăţeii spălaţi şi curăţaţi de pieliţe.
Ii laşi pe foc până îşi schimbă culoarea. Treci totul prin maşina de tocat, iar în pasta rezultată adaugi ciupercile curăţate, spălate şi mărunţite, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper şi ouăle bătute.
Impărţi aluatul în două şi, pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi foi subţiri. Tapetezi cu aluat baza şi pereţii unei tăvi cu diametrul de 26 cm. întinzi uniform umplutura şi acoperi cu cea de-a doua foaie. îndepărtezi aluatul în exces şi faci din el ornamente.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru circa 35-40 de minute.
Tartă cu ficăţei şi piept de pui
Pofta buna!