Tarta cu foetaj si creveti
PrinteazaTarta cu foetaj si creveti
Ingrediente:
- 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g)
- 400 g creveţi mici, decorticaţi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 300 g cremă de brânză
- 50 ml smântână
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Dezgheţaţi aluatul, incingeţi cuptorul la 180°C. Intindeţi aluatul şi asezati-l în 4 forme de tarte(0,12 cm). Decupaţi hârtie pentru copt, aşezaţi-o peste aluat şi presăraţi şi câteva boabe uscate de mazăre sau fasole.
Coaceţi aluatul circa 25 de minute, îndepărtaţi hârtia pentru copt şi boabele uscate. Prăjiţi creveţii la foc puternic, săraţi-i, piperaţi-i şi lăsaţi-i să se răcească.
Curăţaţi usturoiul, pregătiţi ardeiul iute şi tocaţi-l mărunt, la fel şi usturoiul. Amestecaţi-i cu smântână, crema de brânză, sucul de lămâie şi pătrunjelul. Condimentaţi amestecul cu sare şi piper.
Aşezaţi crema rezultată şi creveţii pe fiecare blat şi ornaţi totul cu verdeaţă. Este o mâncare rapidă, care nu vă solicită prea mult.
Tarta cu foietaj si creveti
Pofta buna!